6 Haziran 2012 Çarşamba

VAR MI ARTTIRAN :)



Finallerini bugün itibariyle bitirip üçüncü sınıfa geçen bir üniversite öğrencisi olarak yoğun ve yıpratıcı iş-okul-ev trafiğini az hasarla atlatmanın mutluluğunu ve haklı gururunu yaşıyorum.

Mayıs ayını bir kitapla kapatmış olmaktan duyduğum utancı on güne beş kitap ile telafi etmeye kararlıyım. Evet yanlış duymadınız. 10 güne 5 kitap. Toplam 1600 sayfa.
Var mı arttıran???

İddia 06.06.12  20:00 de başlayıp 16.06.12  20:00  de bitecektir.

5 KİTAP

Bir Yumak Mutluluk
İki Gönül Bir Aşk
Cinlerin Efendisi
Yemin
Od

9 yorum:

  1. merhaba elife hanım. ben de üniversite öğrencisiyim ve okulun, final zamanlarının nasıl olduğunu çok iyi biliyorum.ayrıca sizde iş trafiği de var. bu kadar yoğun çabanın üzerine güzel bir tatil iyi giderdi. sanırım tatil fikri aklınızda yok.yada unuttuğunuz bir tatil planı var. bence hafızanızı bir yoklayın derim. ufukta 10 güne 5 kitap biraz zor gibi görünüyor... sevgilerle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu kadar yorulduktan sonra en azından bi hava değişimini hak ettiğimi düşünüyorum.,
      İnşaallah en yakın zamanda bir kaç günlüğüne şehir dışına çıkacağım. Bütün bunları düşünerek on güne beş kitap dedim. Üstesinden geleceğime inanıyorum. Belirttiğim güne kadar bitiremezsem çaylar benden :)

      Sil
  2. var 10 gunde 6 kitap dermisim ! ;) yok yok mumkun deyil benim açimdan yahu : bu demek oluyor ki, iki gune bir kitap bititmem gerek, imkani yok ! ...
    yine de dikkat edin cunki, bu son on gun, sizin için epey bir stresli geçicek, zaden yogun stresli bir zaman atlattiniz , dikkat edin !!! ama itiraf etmeliyim ki bu idda cok hosuma gitti ;) eger iddanizda kararliysaniz, sizi son derece destekliyorum : hadi kolay gelsin canim, Allah yardimcin olsun :)yalniz bitince mutlaka bana haber verin, bu sevinci sizinle yasamak isterim dogrusu ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ""dikkat edin cunki, bu son on gun, sizin için epey bir stresli geçicek""

      Yorum için teşekkür ederim.
      Hatta iddiama ortak olmanızı 6 kitap okumanızı isterim.
      Aklıma yukarıdaki cümle takıldı.
      Ne demek istediniz?

      Sil
  3. Sizin bunu yapabileceğenizi biliyorum ama yorumcu arkadaşlarında dediği gibi dinlenebilirsiniz de. Kararınıza saygı duyuyorum ve sizi alacağınız her karar için destekliyorum. Şimdiden başarılar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Okumak beni yormuyor. Bilakis bambaşka bir dünyada soluklanıyorum.
      Sadece perşembe günü şehir dışına çıkacağım. Piknikler,yaylalar, eş dost akraba, sohbetler ve lunapark derken kısıtlı bir zaman kalıyor okumak için.
      Üstesinden geleceğimi düşünüyorum.
      Hem ben çok ama çok severek okuyorum
      Oflaya puflaya ya da sırf böyle bir iddia ortaya attığım için değil.
      Keyif almasam şu an bırakırım hem de hiç düşünmeden
      OLDUĞU KADAR DİYELİM ARTIK
      :)

      Sil
  4. Ya zaten bu iş severek isteyerek olur. Yoksa değil 1600 sayfa 1 sayfa bile okuyamassınız. Okuyunca eve kapanıyor ya insan ve ders çalışınca. Dinlenin derken gezin dolaşın anlamındaydı. Aslında insan okuduğu zaman dinleniyor ama gezmek dolaşmak hele bu bizim yaz sizin bahar günlerinde çok farklı oluyor. Havanın serinliği açan çiçekler. Bahar tüm canlılığıyla sizi çağırıyor. Tabii denizi unutmamak lazım. Gidin kanlıcaya çamlıcaya. Bogazdan seyretmek denizi istanbulu harika.Kadıköy sahiline gidin dalgaların sesini dinleyin. Ben anlatırken dinlendim sizi yaşarken düşünemiyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Önce bi memleket havası alıp toprağında, çimenlerinde yürüyelim. Ağaçlarının altında keyif yapıp ,erikleri dalından kopardığımız gibi kolumuza silip yiyelim.
      Sonrası İstanbul. Deniz,sahil,vapur,martı ve daha pek çok şey.
      "Bir yumak Mutluluk" kitabını dün akşam okumaya başladım . Şu an 210. sayfadayım. İlk gün için güzel bir rakam diye düşünüyorum.

      Sil
  5. ben derim ki katkı sağlayalım ve olmaz diyene kadar siz isterseniz başarabilirisiniz diyerek motive etmek gerekir. Neden boş anlam ifade etmeyen, katkı sağlamayan yorumlar yaparız ki...
    Acaba siz okuyamazsınız derken kitabı kalınlığına göre mi ölçüyorsunuz...
    —Ümitle açılıp kapanan bir kitap, iyi bir kitapdır. Bronson Alcott
    — Asıl iktidarın kitapta olduğunu gördükten sonra hükümdarlar da kaleme sarılıp kitap yazmaya başladılar. (Alfred De Vigny)
    — Kitaplar benim sevgili dostlarım, gerçek yol gösterenlerimdir; çünkü ikiyüzlülük etmeden bana görevlerimi hatırlatırlar. (Alphonse Daudet)
    — Bazıları kitapları kalınlığıyla ölçer, sanki kafayı değil de kolları çalıştırmak için yazılmışçasına. (Baltasar Gracian)
    okumalıyım

    YanıtlaSil


Yorumunuzu yazdıktan sonra YORUMLAMA BİÇİMİ kısmında ANONİM seçeneğini işaretleyip yorumunuzu yayınlayabilirsiniz.

benzer
benzer