15 Haziran 2012 Cuma

AKMAR, İYİ Kİ VAR :)




Şimdi bilmeyenler Akmar'ı aymar gibi margarin markası zannedebilir. Ama hem İstanbul hem de kitap sevdalısı olanlar mutlaka  Akmar Pasajı'nı bilir. Bugün epey bi teneffüs ettim oranın havasını. Onlarca kitaba elim değdi. Açıkçası sırtlayıp götüresim geldi  pasajı :)

Bir ara deli divane gibi "Yeraltı Günlükleri" araştırması yapıyordum internetten. 70 liradan aşağı bulamamış yaz tatilinde okurum diye almayı ertelemiştim. Fotoğrafta gördüğünüz üzere beş kitaplık serinin ilk ve son kitapları hariç diğerlerini aldım :) Gönül isterdi ki hepsini alayım ama bulamadım işte, ne yapayım. Kitapları aldığım yerdeki satış elemanı  söz verdi ilgileneceğine. Bulana kadar da bırakmayacağım peşini.

Her zaman aklımın, gönlümün bir köşesindeydi "Kürk Mantolu Madonna". Bakış alanıma girdiği an kalp ritmimde değişiklik, nabzımda artış, alnımda ateş hissettim. Şunu şunu , şu işte, şu ya şu,  Madonna'lı olan, Ali'nin kitabı  -  Sabahattin Ali'nin Kürk Mantolu Madonna kitabını alabilir miyim demek istedim -  Çocukluk da bi başka yakışıyor 20 +11 yıllık insana :)

Kitap alışverişini bitirince  pasaja çok yakın olan Starbucksa uğradım. Karamelli frappacinomu alıp serin bir köşeye kuruldum. Kadıköy'e giderken otobüste OD'u bitirmiştim. Vakit kaybetmeden  Madonnalı kitabımı okumaya başladım.


Siz neler okuyorsunuz?
En son hangi kitapları aldınız?

4 yorum:

  1. "kürk mantolu madonna" bir solukta okunacaklardan.5 yıl oluyo bu kitabı okuyalı ilk okuduğumda etrafımdaki silik! sıradan tipteki insanlara bakışım değişmişti.
    En son sabahhatin ali nin "sırça köşk" öykü kitabını okudum onu da tavsiye ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kara kaplı defteri okumaya başladığından beri bi renk geldi sanki.
      Birinin günlüğünü bulmuş ve okuyormuş gibi hissetsem de kitap kendini okutuyor

      Sil
  2. akmar...eski kitap kokusunun tüm vucudu etkilediği mekan..kürk mantolu madonnada raif efendi sabahattin ali'nin ta kendisidir...almanya da kaldığı yıllarda arkadaşlarını ekip yalnız dolaşırmış..bunu göz önünde bulundurarark oku kitabını...

    YanıtlaSil
  3. sis-miguel de unamuna....
    oblomov-ivan gonçarov....

    okumalısın bu iki kitabıda...

    YanıtlaSil


Yorumunuzu yazdıktan sonra YORUMLAMA BİÇİMİ kısmında ANONİM seçeneğini işaretleyip yorumunuzu yayınlayabilirsiniz.

benzer
benzer