2 Mayıs 2014 Cuma

Uçurtma Müzesi -2-


Uçurtma müzesiyle ilgili söyleyeceklerim daha bitmedi. İstiyorum ki imkanı ve vakti olanlar hem kendileri hem de evlatları için böyle bir yeri ziyaret etsinler. Öncelikle müze ziyaretleri ücretsiz. Hem koleksiyonların olduğu üst katı hem de atölyelerin olduğu alt katı gezebiliyorsunuz. Üstelik size bilgi ve kelimeleriyle eşlik eden müze görevlileri var. Neyin ne olduğunu bilmenizi, etrafına sadece bakmayıp farkına varmanızı, görmenizi sağlıyorlar.


Müzenin alt katında 2-6 yaş arası için küçük boy atölye, 7-18 yaş arası için büyük boy atölye mevcut. Çocukların kendi zevklerini yansıtan çok çeşitli uçurtma kağıtları var. Atölyedeki yerlerini alan çocuklar ve gençler etraflarındaki uçurtmalara bakıp beğendiği desenlerden görevlilerin yardımıyla kendi uçurtmalarını yapabiliyorlar. Bir de uçurtma malzeme setleri satılıyor. Dileyenler hediye amaçlı ya da evlerinde yapabilecekleri seti satın alabiliyor. Gerek atölyede yapılan uçurtma gerekse malzemelerin olduğu paket 10 tl. Ama orada yaşanılan tecrübelerin ve hatıraların maddi karşılığı yok tabii.


Mehmet Bey'in elinde tuttuğu ejderha daha yedi yaşında. Az ilerisinde de onun dedesi olan 50 yaşındaki ejderha ile çocukların ilgisini çekecek şekilde uçurtmanın hikayeleştirilerek anlatıldığı bir yer burası. Sanmayın burası öyle üç beş kişinin gittiği pek bilinmeyen bir müze.
2007-2013 verilerine göre: 609 anaokulu, 317 ilköğretim okulu, 15 lise, 18 üniversite, 125 sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte toplam 62.455 ziyaretçisi ile İstanbul'da gidilecekler listesinde hızla yükseliyor.


Eğer uçurtma yaptıysanız müze önünde uçurtmalarınızla birlikte toplu fotoğraf çektirebiliyorsunuz. Ama sadece benim gibi gezmeye giderseniz fotoğraf yerine anı defterine duygularınızı yazmakla yetinirsiniz." Bir varmış bir yokmuşla başlayan masal gibi açılıverdi yepyeni bir dünya uçurtma müzesine girince..."  diye başlayan yazımı da blogda değil müze anı defterinde okursunuz artık (:


Adres: Aziz Mahmud Hüdai Mah, Uncular Caddesi, Bakıcı Sokak, no:12 Üsküdar

Uçurtma Müzesi sitesi   TIK TIK

2 yorum:

  1. İlk defa duyuyorum.çocuklarıma harika karne hediyesi olacak.bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim.süheyla tamden

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Karne hediyesi fikri harika
      Güzel düşünmüşsünüz

      Sil


Yorumunuzu yazdıktan sonra YORUMLAMA BİÇİMİ kısmında ANONİM seçeneğini işaretleyip yorumunuzu yayınlayabilirsiniz.

benzer
benzer