27 Şubat 2014 Perşembe

Öfke Konrtolünü mü okuyorsun, hıımmm!!!



"Rabbin, sadece kendisine kulluk etmenizi, ana babanıza da iyi davranmanızı kesin bir şekilde emretti. Onlardan biri veya her ikisi senin yanında yaşlanırsa, kendilerine «öf!» bile deme; onları azarlama; ikisine de güzel söz söyle." İsra 23

Kitap kapağındaki Öf kelimesini görünce yukarıdaki ayet gelmişti aklıma. Öf iletişimi sonlandıran bir nokta. Diyalogun bittiğinin işareti. Ya öfke... Öfke de aynı şey değil mi? 

Bu kitap okula gidiş gelişlerde otobüs kitabım oldu. Pek çok insan gördü bu kitabı. Bazıları bir kitaba bir bana baktı. Göz ucuyla okuyanlar oldu. Başlığını eleştirenler de oldu  başlığından dolayı beni değerlendirenler de. Sinirli bir anımda " o kitabı yırt at, sende işe yaramıyor "dedi  aileden biri. Anlayacağınız hikayesi çok bu kitabın.

Hiçbir duygunun arı duru yaşanmadığının; sevincin içinde kaybetme kaygısının, üzüntünün içinde umudun oluşu  gibi öfkenin de diğer duygularla yan yana olduğunun altını çiziyor kitap. Öfke-endişe, öfke-üzüntü, öfke-korku gibi birbirini tetikleyen duyguların yansımalarını örnek vakalarla daha anlaşılır hatta fark edilebilir hale getirilen kitabı ben sevdim. Nefes tutup ona kadar sayma kısmında pek başarılı olamasam da tavsiyeleri aklımın bir köşesinde. 

Z.Hanım ve Acemi bloger Fatih Çıtlak kitapları okumaya başladı. Sizler de katılmak ister misiniz?

4 yorum:

  1. Ben henüz başlamadım. Haftasonu kitap alacağım. Bulurum inşallah.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende de Fatih Çıtlak kitapları yok
      Bu yüzden etkinliğe katılmayacaktım

      Sil
  2. canımcım..nerelerdesin..her kitapla farklı bir hikayeye gömülüyoruz..olsun farklı hikayelerde baş kahraman olmak güzel..sevgilerimle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fakültede kitabı elimde gören arkadaşlarım beni öfkeli biri sanıyor
      Nâmım duyulmadan bitti (:

      Sil


Yorumunuzu yazdıktan sonra YORUMLAMA BİÇİMİ kısmında ANONİM seçeneğini işaretleyip yorumunuzu yayınlayabilirsiniz.

benzer
benzer