4 Şubat 2012 Cumartesi

Küçük Mucizeler Dükkanı




Kasımdı. Doğum günümden birkaç gün sonraydı. Kitabı bloglarda, gazetelerin hafta sonu eklerinde görmüş ve sevmiştim. Lydia'nın dükkanını içine girmeden sevmesi ve tutması gibi daha kitabı elime almadan, parmaklarımı sayfalarının arasında gezdirmeden, rastgele açılmış sayfalarından pasajlar okumadan almaya karar vermiştim. Ajandama acı yeşil kalemimle tarihi de ekleyerek not düşmüş müsait bir zamanda alınacaklar listemin baş köşesine oturtmuştum.

Yine elimde kitapların olduğu bir gün raflarda gördüm. Hemen satın aldığımı düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Elimi bile sürmedim. Kapağına uzaktan uzaktan uzun uzun bakmıştım. O gün almak gelmemişti içimden. Sonra başka bir gün yine yollarımız kesişti ve yine el sürmeden uzaklaştım yanından. Kalmasını istediğiniz kişiye git demek gibi bir şeydi. Ya da sevmiyorumların binlerce kere seni seviyoruma eş değer olması gibi. Hasret kalmanın, özlemenin farklı şeklini yaşamak, keyfine varmak güzel :) Bahsettiğim bir kitap. Cümlenin başını kaçıranlar ya da unutanlar müzekker birinden bahsettiğimi düşünmesin :)

Bir önceki  postumda da bahsettiğim gibi Füruzan'ın kitabını almak nefsime yetmemiş ve Küçük Mucizeler Dükkanını da satın almıştım. Ara vermelerimle birlikte on iki saat gibi bir sürede bitirivermiştim kitabı. Keyifli bir film izlemek gibi ya da sevdiğiniz bir dizinin birinci sezonundan peş peşe 3 bölüm izlemek gibi bir şeydi. Keyifliydi. Hem de çok.

Kitabı bitirdikten sonra birkaç yerde yorumlarını okudum. Beğenilmiyor, basit olduğundan söz ediliyordu. Edebi sanatları olan, ağdalı bir anlatımı olmayabilirdi. Bu kitabı kötü yapmaya yeterli mi? Annelere ya da bayanlara hediye edilebilecek bir kitap olduğunu söyleyenlerin haklı olduğunu düşünmüyorum.

Sonu iyi biten hikayelerin çoğalmasını umuyorum. Güzel bir hikayemiz olsun. Ve bizler yaşanılan olumsuzlukların, sıkıntıların müebbetinden kurtulup güzel güneşli günlerin yakın olduğuna inanalım. Hazır bahara az kalmışken, neden olmasın :)


Hadi sevdiğiniz birini arayın
olmadı mesaj çekin
Başkalarının hayatına dokunun
Başkalarının hayatınıza dokunmasına az da olsa müsade edin
ve gülümseyin
:)

3 yorum:

  1. Bende yeni bitirmis ve yorumumu paylasmistim blogumda. Kesinlikle katiliyorum tüm yazina ;)
    O tadi bende aldim ;)

    Bu tip kitaplarin cogalmasi dilegimle :)

    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba
      Siz söyleyince tekrar göz attım sayfanıza
      Sıcacık bir anlatım
      Üzen, heyecanlandıran, meraklandıran,sevindiren ...
      Okumayı hak eden kitaplardan
      Sevgiler

      Sil
  2. Bende iki kitabı var yazarım daha okumadım ama.Tanıtım için teşekkürler...

    YanıtlaSil


Yorumunuzu yazdıktan sonra YORUMLAMA BİÇİMİ kısmında ANONİM seçeneğini işaretleyip yorumunuzu yayınlayabilirsiniz.

benzer
benzer