29 Şubat 2012 Çarşamba

HEDİYElerim



Daha dün akşam Sevgi ile hediyeleşme etkinliği üzerine konuşmuştuk. Ve ben bugün kıymetli  arkadaşım dan bir paket aldım. İçindekiler öyle hoş ki hemen fotoğraflarla göstermek istiyorum sizlere.
Malumunuz ben bir kitap ve kırtasiye tutkunuyum. Kağıt, kalem dedin mi kalbim pır pır eder. Bu sevdamı bilen arkadaşım bana renkli kalemler yollamış. Renklerine bayıldım ve çok güzel yazıyorlar.


Kalemleri  çok cici bir kalemliğe koyup da yollamış :) Ne kadar ince bir düşünce. Fotoğrafın Kuzeydoğu kısmında duran pembeli, sarılı bayan figürlü olan kalemlik. Hemen bitişiğindekiler ise çikolatalar. Nestle black ve classic. Ve kartelalar var. Bir tanesi gül şeklinde. Paketini açınca odaya gül kokusu yayıldı. Yapraklarında hasdisler yazıyor. Şekli çok orijinal ve daha önce böylesini görmemiştim. Diğeri ise Allah'ın güzel isimlerinin ve anlamlarının yazılı olduğu bir kartela.



Bu fotoğrafta da bana yazdığı mektubu ve Karadenizin sembolü olan peştemali görüyorsunuz. Fular şeklinde kullanmayı düşünüyorum.
Mektubuna da " Muhabbet tohumunu ben ekmeden yüreğinde fidan veren kıymetli dostun huzuruna gül suyuna batırdığım merhabadan gayrı çıkmak istemedim. " diyerek başlamış. Zaten kendisi kelime üstadıdır. Bloguna mutlaka bir göz atın derim.


Kitapsız olmazdı . Bir tanesinden haberim vardı ama sevgili dostum  4 tane de refakatçi yollamış imzalı OD'un yanına :)
Konuşan Heykel isimli kitap 1935 yılına ait. Yıpranmış ama eskiye dair pek çok şey sinmiş. Üzerindeki her bir yırtık, çizik, leke ona bambaşka bir yaşam katmış. Kokusunu duymanızı ve parmaklarınızı gezdirmenizi isterdim.
Bunca güzellikten sonra yazıyı bitireceğimi sanıyorsanız yanılıyorsunuz.  Bana eskiz defterini yollamış. Sözlerle değil resimlerle bitiriyorum yazımı.









Emeğine, yüreğine sağlık dostum
Tekrar teşekkür ederim
Ben çok mutlu oldum
Ve çok keyif aldım

Sizler  de beğendiniz mi?

7 yorum:

  1. O eski kitaba dokunmak ve kokusunu duymak arzusu kabardı içimde..
    Çok güzel bir hediye olduğunu söylememe gerek yok..hadisleri yapraklara yazması Allahın güzel isimlerine yer vermesi..
    O paket çok ağır olmalıydı zira çok büyük anlam taşıyan şeyler konmuş içine..
    Dostluğunuzun devamı ve dostluğumuzun yeşermesi dileğiyle Elife'm.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Arkadaşım çok kıymetlidir. Daha bir kelime olsun kırıcı konuşmamıştır. Etrafımda böyle güzel insanların çoğalması ve benim de o güzel insan sıfatına nail olmam duasıyla
      Bizim hediyeleşme etkinliğimizin sonuçlarını merakla bekliyorum.

      Sil
  2. od; tamamen ticari amaçlı yazılmış bir kitap..ama isim ve kitap kabı çok hoş..kitaplıgına renk katacaktır...güzellikle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Okumadan ne söylesem anlamlı olmayacak.
      Ama sen öyle dyorsan vardır bi gerçeklik payı

      Sil
  3. Güle güle kullan :) blog arkadaslıgı bir baska. eski kitaplar ben de de var. hatta milattan kalma bir kuran ım bile var :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)
      Blog arkadaşlığının perçinlenmesine de vesile olacak bu hediyeleşme etkinliği.
      Umarım yurt dışında yaşayan bir bloger ile eşleşirim.
      Bir de oranın kağıt ve kalemlerini görmüş olurum böylelikle
      :)

      Sil


Yorumunuzu yazdıktan sonra YORUMLAMA BİÇİMİ kısmında ANONİM seçeneğini işaretleyip yorumunuzu yayınlayabilirsiniz.

benzer
benzer