21 Mart 2014 Cuma

Hafta 1/ Kitap 2


Hafta 1 / Kitap 2
Gülümseten bir başlık değil mi? Müsabakayı anımsatıyor. İşin aslı öyle değil tabii. Anladığınız üzere bir haftada iki kitap okudum demek isteyip bunun için de rakamlardan yardım aldım.

En son Kitap yurdundan gelen siparişlerimin içindeydi Bukre ve Psikoanalist. Raflarda bekleyen hiç kitabım yok gibi, en son satın aldıklarım okunacaklar listesinin üst sıralarında oluyor çoğu zaman. Önce Bukre'yi okudum.

Sabaha karşı, gecenin sabaha en yakın olan zamanı demek olan Bukre, kitaba da adını veren ilk hikayedeki kızın ismi. Dikkat çekici ve doğru bir tercih olduğunu düşünüyorum (: Kitap yurdunun iç sayfalar kısmını okuyarak satın almaya karar verdiğim ve ilk 22 sayfadaki anlatıma hayran kaldığım bu kitap ilerledikçe değişti. Sanki kitabı değil de birinin facebook hesabındaki yazışmaları okuyor gibisiniz.

Hikayede bir de gıcık olduğum Selim var. Bukre'nin çocukluk arkadaşı ve tek dostu olan bu halim selim kardeşimize bir de platonik bir aşk uygun görülmüş. Merve... Hikayeye o da dahil edilmeliydi diye düşünüyorum. Kitap arasında taşınan birkaç sayfalık metinden çok daha fazlası olmalıydı Merve'yle ilgili. Sanırım Selim Bukre arasında bir şeyler olduğu hissedilmesin istenmiş. Bir de sürekli  yavru kuşum ve kuzu hitapları var ki sormayın. Yaka silktim.

Ya kitabı dövesim var gibi yazdığıma bakmayın. Aslında harika cümleler, duygu ifadeleri var kitapta. Nasıl da güzel anlatmış dedirtiyor ama hikaye konu itibariyle sıradan. Sevgilisi tarafından terk edilen ve en yakın arkadaşına sığınan bir kızın yeniden aşık olması; silik sıradan bir tipin popüler birine dönüşmesi; birden ortaya çıkan uzun bacaklı, mini elbiseli (esas kızın sevgilisine göz diken) sarışın kız...Sonunu tahmin etmek hiç de zor değil.

Bir de kitap hikaye ile başlayıp hikaye ile bitiyor. Arada birbirinden bağımsız birkaç sayfalık 15 civarında yazı var. Neden öyle bir düzenleme yapmışlar anlamış değilim. Ne hikaye ne deneme. Arada kalmış bir tür.

Alın, okuyun. Altını çizin. Not edin. Paylaşın. Ama çok şey beklemeyin (:
Not: Psikoanalist kitabıyla ilgili yorumlarım daha sonra

2 yorum:

  1. Demekki ilk 22 sayfayı Kahraman yazmamış:)
    Fikrim budur yani...
    Muhabbetle♥♡♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. (:
      Çok şeker bir cevap
      Aman duymasın, sopayla kovalar bizi

      Sil


Yorumunuzu yazdıktan sonra YORUMLAMA BİÇİMİ kısmında ANONİM seçeneğini işaretleyip yorumunuzu yayınlayabilirsiniz.

benzer
benzer