23 Ocak 2013 Çarşamba

Kırtasiye # 6



Ben hiç akıllanmayacağım. Daha önce DEX yayınlarından iki kitap okumuş ve bana göre olmadığına karar vermiştim. Genç yetişkin denilen 18-25 yaş grubu için zevkli olsa da konu ve edebi yanı bana uygun değil. Bunu bile bile kız kardeşime aldığım Gece Okulu kitabını okumaya başladım. Altı gündür elimde ama 200 sayfayı geçemedim.  Hala merdivenlerde ve ormanda koşan kızlar, kızları kolları arasına alan liseli delikanlılar var. Cidden Allah bana akıl fikir versin. Bu tarz kitapları sevenlerin beni yanlış anlamayacağını umuyorum. Kitap güzel olabilir ama ben kitaba uygun değilim.  Ama Şah Mat kitabının yazarı -ki bayıla bayıla okumuştum- yeni kitabıyla sımsıkı kavrayıverdi beni. Okumaya başlayalı daha yarım gün olmuşken 210 sayfayı geride bıraktım. Gece de gece okulu da bitmez



Bu güzellikleri bugün aldım. 





5 yorum:

  1. son cümleye katılıyorum!
    bazı yayın evleri öyle maalesef ki, çeviriler de çok kötü oluyor.
    beğenmediysen zamanını harcama bence. konuyu anladın, sonlara doğru seni içine alacağına dair bir inancın yoksa başka kitapların sayfalarına karış derim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kitapları iyi de olsa kötü de olsa bitirip öyle rafa koymak istiyorum.
      Bu yüzden Gece Okulunu bitirmediğim takdirde onunla masada, komidinin üzerinde, çantamda, salonda, orda burda sık sık karşılaşırız.
      En iyisi oflaya puflaya bitirip rafa kaldırmak
      Daha az can sıkıcı olur
      :)

      Sil
  2. Bende ergen kitapları okuyamıyorum. Başlasam muhakkak elimden bırakmam ama edebi değeri olmayınca bana birşey katacağını düşünmeyince okumanın bir anlamı yok gibi. Ha elimde kitap bulunmazsa o vakit eli mahkum okurum. Kitabı bitirdikten sonra sevdiğiniz bir tarz kitap okuyarak kendinizi motive edersiniz :) Keyifli okumalar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu kitabı alırken de okurken de çok sevdiğim bir arkadaşım geldi aklıma.
      Gece okulunu yere göğe sığdıramadı.
      Kitabı bağrına basıyor çok ama çook beğendim diyordu
      Biraz da ona kandım
      Ama cidden bana göre değil
      Burdan söylüyorum
      Daha da DEX kitapları almam
      Alırsam dövün beni

      Sil
  3. ''alırsam dövün beni'' :)
    Benim elif şafak okumalarım gibi olmuş. Bir daha okumam diyip bir kaç kitabını okumuşluğum var. En son ablam uyardı ''bir daha okumam diyorsun ve okuyorsun'' diye kendime geldim. O gün bugündür okumuyorum. İlerleyen zamanlarda belki okurum.

    YanıtlaSil


Yorumunuzu yazdıktan sonra YORUMLAMA BİÇİMİ kısmında ANONİM seçeneğini işaretleyip yorumunuzu yayınlayabilirsiniz.

benzer
benzer