14 Nisan 2014 Pazartesi

Hadi benimle gelin # 2



Yoğun geçen vize haftasından sonra biraz gezmek iyi gelir dedik ve düştük yollara.  Marmaray zamandan kazandırsa da vapura binmenin, deniz havası almanın, martılara simit atmanın keyfi hiçbir şeyle kıyaslanamaz.


Hem hafta sonu hem de hava güneşli olunca insanlar dökülmüş sokağa. Otobüsler, vapurlar, sokaklar, meydanlar... Her yer kalabalık. Ama rahatsız olmuyorsun. Sultanahmet'i görmelisiniz. Cıvıl cıvıl.


Eminönü'nden Sultanahmet'e kadar tramvayla gittik. Ne de olsa gezecek çok yer var, yokuşlarda terleyip yorulmak istemedik.


Niyetimiz Topkapı Sarayı'nı gezmekti. Ayasofya'nın orda " aşk-ı nebi" sergisini görünce önce sergiyi gezdik. Ayasofya'nın içinde. 8 mayısa kadar gezilebilir. Meraklısına duyrulur.


Az çok tezhiple ilgilendiğim için en çok onlar ilgimi çekti. Harika çalışmalar var. Bildiklerimi kız kardeşime de anlattım bol bol. Ben farkında değildim ama görevlinin dokunmayınız uyarısıyla farkına vardım her tabloyu ellediğimin. Ama rumileri, hançer yaprakları başka türlü nasıl gösterebilirdim ki (:


Daha önce gittiğimde her ne hikmetse üst kata çıkmamıştım Ayasofya'nın. Yine aklıma gelmezdi de kız kardeşimin buranın üst katı da varmış demesiyle gözlerim kocaman oldu. Evet yaa, geçen geldiğimde de çıkmamıştım, hadi diyerek rampaları döne döne çıktık tepeye. Yukarıdaki fotoğraf daha önce çıkmayanlar için. Merdiven beklemeyin yani (:


Bu da üst kattan çektiğim bir fotoğraf. Topkapı Sarayı'na da gittik ama nedense orada hep kendimizi çekmişiz (: Bu arada bol bol müze satış mağazasından ayraç aldım. Bir de Harem kızları temalı teneke kutu. Keyifli ve yorucu bir gündü. Umarım sizlerin de hafta sonu güzel geçmiştir.
Benimle gelin # 1 yazısı için tık tık     Benimle gelin # 1


4 yorum:

  1. bizde tezhip kursu olarak bu sergiye gelmeyi düşünüyorduk tevafuka bak sen gezmişsin umarım bizde gelebiliriz görmek için

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım gelirsiniz
      Hem Ayasofya'da hem de Topkapı Sarayı'nda var sergi
      Bence Ayasofya'dakine gidin tabi tek yere gitme durumunuz varsa

      Sil
  2. Huzur verici... Paylaşım için teşekkürler. Bu arada mimlendiniz sayfamda :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)
      Mim miiii
      Kaç kaç kaç (:
      Şaka tabi ki
      Yaparız efendim
      Baş ile

      Sil


Yorumunuzu yazdıktan sonra YORUMLAMA BİÇİMİ kısmında ANONİM seçeneğini işaretleyip yorumunuzu yayınlayabilirsiniz.

benzer
benzer