30 Eylül 2013 Pazartesi

Bugün ^^38^^


Sonunda gönlüme göre hem beyaz hem de yayla gibi bir çalışma masam oldu. Babam ve bu iki ürünü monte eden komşumuz çok yoruldu. Tabi ben de çıraklık yaparak yoruldum. Ama sonuç harika.


İki kere üniversite okumak için ve memur olarak atandığım zaman farklı şehirlerde yaşamam gerekti. Memur kızıyım üstelik. Sürekli bir yer değişikliği. Farklı şehirler yeni evler, taşınma... Derken kendi odama taşınma esnasındaki zorluklardan, yeni eve sığıp sığmaması endişesinden mobilya alamadım hiç. Ama ömür geçiyor. Yarını düşünmekten bugünü ihmal ediyorum dedim ve ani bir kararla ikeadan bu iki ürünü aldım.
Düzenlediğim zaman sizlerle de odamdaki duruşunu paylaşırım inşaallah.

Siz neleri erteliyorsunuz?
Güzel geçsin haftanız

29 Eylül 2013 Pazar

Bugün ^^37^^


Dün başladığım Kadın ve Evlilik kitabının son yirmi sayfası kaldı. Altını ve üstünü çizdiğim pek çok cümle var kitapta. İlahiyatçı Faruk Beşer'in kitapları kolay okunuyor, yormuyor. 


Bu ne çelişki derdim yukarıdaki fotoğrafı görsem. Kupanın üzerindeki manken vücutlu kadın ve hemen yanında duran dört dilim çikolata. Bir de bitki çayı içiyor. Acaba zıtlıkla anlam mı güçlendiriyorum. Orijinal kopya, yaşayan ölü, sağır edici sessizlik, kaybolduğu görüldü, açıkça karışık, gerçek taklit (: biri beni durdursun.


Öğleden sonra ikeaya gideceğim. Odam için birkaç parça eşya almak istiyorum. Umarım internet sitelerinde baktığım ürünlerde stok sorunu yoktur. Herkese iyi pazarlar.

28 Eylül 2013 Cumartesi

Bugün ^^36^^


Fotoğraf neyin ne olduğunu zaten açıkça gösteriyor. Kitapyurdundan siparişlerim geldi. Aşırıya kaçmadım bu sefer.


"Ve Dağlar Yankılandı" kitabını almaktı niyetim. Ama maalesef peşine birkaç kitap daha takıldı. Benim de yüzüm yumuşak, sizi alamam diyemedim.


Derslerim sırasında Faruk Beşer'in kitaplarından faydalandığım oluyor. Hazır indirimdeyken ve kınaya da gitmişken Kadın ve Evlilik kitabını da aldım. İlk olarak bu kitabı okuyorum. Yarıladım bile.


Nuray Hanım'ın ilk kitabı. Destek maksatlı satın aldım.



Yarın başlarım herhalde.

Bugün ^^35^^


Akşamsa hele de Cuma günü ise İstanbul'un trafiğine çıkmayacaksın. Akşam trafiğine kalmayalım dediysek de saat 15:00 gibi  trafik felç. Üstelik gişe çıkışında trafik kazası olmuş. Gerisini siz düşünün.

Kına hatırası küçük hediyeler hazırlanmıştı misafirler için. En çok da kadife lavanta kesesini beğendim. Her geçen gün nişan, kına, düğün organizasyonlarına daha da özeniliyor. Her şey en ince ayrıntısına kadar düşünülüyor.


Olmazsa olmazımızımız olan kına tepsisi. Bir arkadaşımın kına gecesinde erkek tarafı kına tepsisini ve çerezleri getirmeyi unutmuştu. Dün gece de gelin kızın kaftanını getirmemişler. Allahtan ev yakındı da bir sorun çıkmadı. 


Tekirdağ'a gidip köftesinden yememek olmazdı. Hem düğün evine zahmet vermemek hem de meşhur lezzetten mahrum olmamak için önce köftemizi yedik sonra düğün evine gittik. Bizim gibi misafire can kurban (:

27 Eylül 2013 Cuma

Bugün ^^34^^


Yaklaşık bir saat sonra Tekirdağ'a gitmek üzere yola çıkacağız. Neden mi? Şu kadarını söyleyeyim çok hayırlı bir iş için (:


Hayırlı bir iş için gidilecek yol öncesinde hazırlanmak süslenmek güzel güzel kokular sürmek gerekir.


8.5 cm topuklu ayakkabı üzerinde kaç saat kalacağımı ben de merak ediyorum. Yanımda babet de mi götürsem acaba? 


Tüm bu hazırlıkların amacı tanışmalarına vesile olduğum güzel kardeşlerimin en güzel anlarına şahitlik etmek ve mutluluklarına ortak olmak. Otobüslerde perişan olmama gönlü razı olmayan babacığım götürecek bizi. Anlayacağınız ailecek kınadayız bu gece. Detayları yarın anlatırım.

24 Eylül 2013 Salı

Bugün ^^33^^


Fotoğrafı özellikle bulanık çektim. Çünkü sabahın beşinde telefona baktığımda buna benzer görüyorum (: Gün bu saatte başlıyor benim ve pek çokları için. 


Fakültede dersim bitince ilk işim Kadıköy Nezih'e gitmek oldu. Kabalcı ve Nezih gezmekten keyif aldığım ve İstanbul'dan ayrıldığımda en çok özleyeceğim iki yer. Dün gece bir arkadaşım Nezih'e gelen ayraçlardan bahsedince uyku tutmamıştı (:


Ayraç fotoğrafı beklerken pilot marka kalemleri mi gördünüz. Ayraçlar bir altta (: 20 tl ve üzeri alış verişlerde bu üç kalem 10 tl ye geldiği için almış bulundum. Pişman değilim. 


Ve işte yeni bal böreklerim. Bu tarz ayraçları ben çok seviyorum. Hem inceler hem de çok uzun değiller. İnşaallah bunların İstanbul temalı olanlarını da yaparlar.


Her pakette aynı ayraçtan sekiz adet bulunuyor. Z. Hanım ve E. Ebru Bolat kardeşim. Sizler için birer tane ayrıldı bu güzelliklerden. 


On bir tane ayraç almışım. Bu da seksen sekiz tane eder. Allah gözümü doyursun (:


Bu sıralar en çok gitmek istediğim yer. Çikolata Kahveye uğrayıp sıcak çikolatasından içmek istiyorum. Belki pazar günü bu isteğimi gerçekleştiririm. Ahh Z. Hanım keşke aynı şehirde olsaydık, bu keyfi birlikte yaşasaydık. 

22 Eylül 2013 Pazar

Bugün ^^32^^



Yurt dışından gelen çikolata ve kahveler neden burada satılanlardan daha lezzetli olur ki..? Hediye ya da beleş olduğu için olmasa gerek (:  Kahve yerine poşet çay geldi bu sefer. Henüz tadına bakmadım. Ama çikolata paketi  ağırlığının %50sini kaybetmiş durumda. Bizim evin havası yaramadı sanırım (:


Bayram geliyor diye Tchibodan kart seti satın aldım. Yalan. Bayram gelmese de alırdım. Satın alışımı mantıklı bir zemine oturtmak için kendimi  kandırırken mızıkçılık yaptım :)


Bu da -- çok lazım olan-- yeni ayakkabım Yeşilden aldım. Aşırı rahat ve fiyatı da uçuk değil. Yarından itibaren ayakta yapacağım tüm otobüs yolculuklarında benimle olacak bu güzellikler. Tabii soğuklar başlayana kadar. 

Sizin nasıl geçti hafta sonunuz?
Neler aldınız?

21 Eylül 2013 Cumartesi

Bugün ^^31^^



Davetiyeye bakıp heyecan yapmayın ,evlenen ben değilim. Tanışmalarına vesile olduğum iki arkadaşım çok yakında evleniyor. Akşam da davetiyelerini getirdiler. Nasıl mutlular. Daim olsun inşaallah. 


Ben de babamın hediye ettiği Şiirlerde İstanbul kitabına sahip olduğum için mutluyum. Nasıl güzel bir kitap, görmelisiniz. İçindeki siyah beyaz İstanbul  fotoğrafları da şiirlere çok yakışmış


Galata Kulesi... Boş bırak rüyalarını , ben geleceğim dedim...


D&R çeki için aldığım bu iki ürünü öyle çok sevdim ki... Sizin saç yapınızı bilemiyorum ama besleyici bakım  saç maskesi muhteşem ötesi bir şey. Yedeğini alacak kadar sevdim, daha ne olsun (:


Bu çocuksu bir o kadar da  sevimli kaşık ve çatala bakarak benim ne kadar olgun olduğumu anlayabilirsiniz. Cici bebe büskivisi de aldım. Korkuyorum kendimden (:

19 Eylül 2013 Perşembe

Bugün ^^30^^



Fotoğrafa bakıp kara kara düşündüğümü düşünebilirsiniz. Halledemediklerim, problemlerim ve özlemlerim , en çok da özlediklerim var. 



17 Eylül 2013 Salı

Firak # 18




Gecenin karanlığına huzur, kalbine İstanbul, gözlerine sözlerim bulaşsın. 



Bugün ^^29^^


Takip ettiğim instagramlarda yaz boyu sürekli bu iki içeceği ve çeşitlerini gördüm. İnsan ister istemez merak ediyor tadını. Aklımda durana kadar tadayım  diye satın aldım bugün. Yoksa gözüm açık gidecekti maazallah (: 
Öyle ayılıp bayılacak tatları yok. Soğuk kahve benim damak tadıma hitap eden türden değil. Bir daha iki seksen( uzatırım gibi oldu) verip almam. Armutlu çayı da içene kadar kütür kütür armut yerim, hem de ne yediğimi bilirim (:


Sanırsınız ki evde hiç ataç, pano çivisi, raptiye kalmamış. Kırtasiye alışverişinde israf boyutuna varan harcamalar yüzünden çok sıcak olan bir yere adım adım yaklaşıyorum sanki . Allahım affet 


Ne kadar kalemtıraş alırsam alayım lazım olduğunda kesinlikle bulamam. Aldıklarım nereye gider, ne olur onu da bilmiyorum. Acaba tek kullanımlık mı? Hani kendi kendini imha ediyor olabilirler mi? Çok fazla Görevimiz Tehlike izlediğim de ortaya çıkmış oldu. Hayırlı olsun (:
Onlu kalemtıraş ve ataç setini bugün aldım. Çok da sevdim. Hepsi benimmm


 Z. Hanım bana bunlardan almamış olsaydı bu güzelliklere bakmakla yetinmezdim şimdi.  Markette görüp almamak için kendimi zor tuttuğum , renklerine bayıldığım bu kalemleri ben alamadım, siz alın. 


Vee sonunda hediye çekini kullandım. Üzerine de 4 tl verip bu ayraçları satın aldım D&R dan. Bu sevda bitmez.

16 Eylül 2013 Pazartesi

Bugün ^^28^^



Sabah bağlantıda sorun olduğu için yazıları yazmakta zorlanınca sadece fotoğrafları yayınlamakla yetindim. Gerçekten  yazılar olmayınca fotoğraflar öksüz,  yetim kalıyor :)


Benim gibi kırtasiye seven her arkadaşımın ağzının suyunu akıtan bu kalemlere ben de sahip değilim henüz. Keşke Kabalcıya olmadı Nezihe gelse  ben de viyolet, pink ve soft blueden alsam


Bu da kıştan kalma bir fotoğraf. Salep olsa da içsek.


Fotoğraf bana Çarşamba Pazarını hatırlattı. Biri pazarı kaldırsa ne güzel olur. Böyle de dağınık bir kitaplığa sahibim. Tabi bu küçük bir kısmı. Bütününü görseniz kaçarsınız sanırım :)

15 Eylül 2013 Pazar

Firak # 17



El yordamıyla hissedilemeyen buğulu gönlümü, sessizliğin örtüsüne sardığım gecede... Anıların nakaratını tekrarlayan aklım , İstanbul'da ...0 an'da...

14 Eylül 2013 Cumartesi

Bugün ^^27^^



Üç tepsi poğaça yapıp bir tepsi yapanlara özenen ve gecesinde hala adı altında misafir ağırlayan üstelik misafir takımları çizilmesin diye onca bulaşığı elde yıkayan bendeniz iyiyim elhamdülillah. 

12 Eylül 2013 Perşembe

Bugün ^^26^^


Marka reklamı yapmayı sevmem ama sizin de haberiniz olsun istedim. Gratislerde Dove ürünlerinin 10tl lik hediye çeki kampanyası var. Ben bugün hediye çekimi aldım. 31 Aralığa kadar da süresi var çekin. Kampanya bitmeden yararlanın derim. Başkaları da yararlansın diye ben sadece bir tane çek alacak kadar ürün satın aldım. Siz de öyle yapın olur mu :)


En kısa sürede D&R a gidip hediye çeki ile yukarıda fotoğrafta gördüğünüz yeni gelen ayraçları almayı planlıyorum. Hediye çeki tanesi 3.5 tl olan bu ayraçları karşılar. Alacak verecek yok. Oh miss :)


Daha önce tchiboda görüp buna bu kadar para verilmez diyerek -ama aklımda da kalarak- bakıp geçtiğim bu zımba setini %50 indirimde görünce almadan edemedim. Sıdıka dizisi geldi aklıma. Sıdıka'nın annesi de büyük bir markete gidip olmayan havuzlarına sırf indirimde diye havuz aydınlatıcısı satın almıştı.
benzer
benzer