31 Ağustos 2013 Cumartesi

Bugün ^^19^^


Babam ve kız kardeşimle keyifli bir gün geçirdik. Yukarıdaki fotoğrafı seyir halinde köprü çıkışına doğru çektim. Parçalı bulutlu çok sıcak olmayan insanı boğmayan güzellikteydi hava.


Kore Kültürü Sergi Merkezi'nin açılış hazırlıkları vardı Eminönün'de. 14:00 de açılacağı için bakmakla yetindik. 22 eylüle kadar vakit var, meraklısına duyrulur. Giriş ücreti bize göre gereksiz ve de pahalı olsa da gideceğiz inşaallah.


O kadar gezip yemek yemeden dönülmez. Genelde Eminönü'ndeysek Sultanahmet'deki deniz gören yerleri tercih ediyoruz. Her zamanki yerimizde yemeğimizi yiyip annemize de paket yaptırdık.


Yaz bitti. Bitmeyen şeyler kaldı geriye. Yağmurlar ve mevsimlerin en güzeli sonbahar... Hoş geldiniz.

Siz neler yaptınız bugün?
Nasıl geçti gününüz?

30 Ağustos 2013 Cuma

Bugün ^^18^^


Fotoğrafları  şimdi yükledim, yazılarını da akşama yazarım. 
Dükkan kapısına CUMAYA GİTTİM GELİCEM  yazan esnafa benzedim (:


Şirin mi şirin  bu  defter Sevgili Z. Hanım'ın bana gönderdiği kargodaydı. Yarısını kendisi doldurup bitirme işini  bana bıraktı. Böyle şeyler mi kaldı demeyin lütfen. Kalmalı... Bunlar bizim stresin,temponun içinde nefes alış verişlerimiz oluyor.


Lavanta kokusuna ve rengine düşkünlüğüm kullandığım ürünlere de yansıyor. A-100 lerde satılan lavantalı sabunlardan üç dört tane kullanıp üç tane de depoladım. Epey çeşidi var. Mutlaka biri size hitap ediyordur. Denemenizi tavsiye ederim.


Uzun kahvaltı, isilik oluncaya kadar güneşte gezme ve bol bol bulmaca çözmenin tek kelime ile tarifidir tatil. Bazen sudoku bazen sayı avı... Aslında kare karalamaca da çözesim var ama bendeki iki dergide de -maalesef ki- o bulmacadan yok. Bu arada Sek markalı minik ayranları fena halde sevdim. Özellikle de naneli olanı.

29 Ağustos 2013 Perşembe

Bugün ^^17^^


Ne de olsa ayın on altısına kadar iş de yok okul da. Keyfi ben yapmayayım da kimler yapsın. Evde oturmanın keyfine kahve keyfi eşlik etti perşembe gününün  öğleden sonrasına. Karamel sos almakla iyi etmedim. Meyveden kurabiyeye, keke her şeye sıkasım var. Böyle mi lezzetli böyle mi güzel olunur (:



Tuna Kiremitçi'nin Gönül Meselesi kitabından sonra okuduğum ikinci kitabı. Bir an önce bitsin de kaldırayım . O kadar sevdim yani  :/  
Kadın ve bebek figürü kitap kapağı olmayıp benim sevdiğim ayraçlarımdandır. 



Bu güzelliğin kenarına da oya yapmak lazımmış, annem öyle diyor. Beni aşacağı için valideye atıyorum topu, pardon yastığı (:  Gri ve pembe iplerden de bir tane öresim var.

28 Ağustos 2013 Çarşamba

Bugün ^^16^^


Güney Kore ve Hint filmlerini diğerlerine göre daha çok beğeniyorum. Sizler de özellikle Hint filmlerinden ve müziklerinden hoşlanıyorsanız Buzdan Kalp in blogunu mutlaka ziyaret edin derim.


Dün geceden beri   bu şarkıyı dinliyorum. Dinlerken pozitif enerjiyle dolmak bir yana ya omzum ya başım ya gerdanım eşlik ediyor melodiye. Üstelik Klip Çekimi ile ilgili keyifli bir  video da var. İzlemenizi olmadı dinlemenizi tavsiye ederim.

27 Ağustos 2013 Salı

Bugün ^^15^^


Bugün serisinin 15. yazısında bir nabız yoklaması, durum kontrolü yapayım istedim. Yukarıda da gördüğünüz üzere seri ile ilgili fikirlerinizi önemsiyor ve daha güzel nasıl olur sorusuna verilecek cevaba sizleri de ortak ediyorum. Sayfamın sağ üst tarafında bir anket göreceksiniz. Ne düşündüğünüzü benimle paylaşır mısınız (:


Gözlerindeki umutsuzluk ateşiyle yanan, yanındakileri de yakan adamın adaklar adadığı güzel yarınların ansızlığında kıvranan.... Güzel bir yüze döner gibi dön yüzünü geceden gelecek olan muştuya.



A-101'lerde satılan ve birkaç çeşidi olan bu soğuk kahvelere bayıldım. Denemelisiniz.

26 Ağustos 2013 Pazartesi

Bugün ^^14^^


Rahmetli dedem fındık zamanı tarlaya götürülen yemekte mutlaka salata isterdi. Öyle bildiğiniz salatalardan değil. Derin bir kaseye mısır ekmeğini elle parçalayıp üzerine bol domates, soğan, acı biber doğrayacaksınız. Yumruk kadar tereyağını eritip salatanın üzerine döktükten sonra ağzını bir kapakla kapatacaksınız ki alttaki mısır ekmeğini tereyağı hem yumuşatsın hem lezzetlendirsin. Bir çalpara (sürahi) da ayran. Ohh miss. Fındık toplamaya devam. 
Benim salatamın anlattığım tarifle uzaktan yakından ilgisi yok ama kalori olarak biraz benziyor sanki (:



Son sınıf öğrencisi olarak yaz okulunda üstten aldığım derslerin finalleri bugün başlıyor.  Çalıştım mı? Yok canım Pal Fm de "plaktan" isimli programı dinleyip keyif yapıyorum. Sınavda da stres yaparım artık (:

25 Ağustos 2013 Pazar

Bugün ^^13^^


Tantitoniden aldığım silikon kapağı bugün kullanmaya başladım. Aslında bana pek uygun bir ürün değil. Kahveyi çok sıcak içip kısa sürede bitirdiğim için soğuma ya da içine bir şey düşme ihtimali yok. Almadı demesinler, aldı da kullanmıyor desinler (:

D&R dan aldığım dergilerin kimisini okuyorum, kimisini çözüyorum kimisini de yelpaze yapıp saçlarımı ahenkle dans ettiriyorum. 

23 Ağustos 2013 Cuma

Bugün ^^12^^


Yaz kurslarında bana yardım eden kız kardeşimi yemeğe götürdüm bugün. Tavuk, makarna ve salatanın  uzun dikdörtgen tabaklarda servis edildiği Tavuk Dünyasına gittik. Soğan halkalarına kim hayır diyebilir ki 


Gelmişken D&R a uğramamak olmaz. Üç tane dergi aldım. Hangileri mi? Bir tanesi Sudoku. Çöz çöz bitmez. Bu arada ben sudoku çözmeye bayılırım. Sizler sever misiniz? 



Çarpı işi uğur böcekli çalışma ile sezon finali yaptı. Şimdi bazanın en nadide köşesinde gün ışığını göreceği günü bekliyor. Yok canım müebbet değil. Şimdi yünlere sardım. Renklerini sakın ola eleştirmeyin, zevk ya huu, tartışılır mı (: Gördüğünüz ürün tamamlanırsa okuma kırlenti olacak. Mutlu sonu bekliyorum.


Siz sever misiniz bilmem ama ben Uludağ gazozun teneke kutuda olanına bayılıyorum. Bayılana limon muydu (:

Sayfama uğradığınız için teşekkür ederim
Yine beklerim

22 Ağustos 2013 Perşembe

Bugün ^^11^^



Çocukluğunda bayramlık ayakkabılarını baş ucuna koyarak bayram sabahını bekleyen bir neslin şimdiki büyüklerindenim. İstedim ki yaz kurslarına gelen talebelerim de bayram sabahını bekler gibi kursun açılmasını beklesin. İstedim ki kaçta gelirlerse gelsinler kurslarının kapıları, hocalarının kolları onlara hep açık olsun.
Başkanımız Sayın Prof. Dr. Mehmet Görmez Bey’in söylediği şu cümle benim için çok kıymetli ve yol göstericiydi: “ Cebinizde şeker, yüzünüzde her daim gülümseme…” İşte bu yüzden ceplerim her daim minik avuçlarına ve kocaman gönüllerine yetecek kadar şekerle, yüzümde şekerden daha tatlı ve tesirli olan tebessüm ile karşıladım yaz boyu kursumuza gelen talebelerimi. Ve… Kursun son gününe kadar devam eden, koşarak kurslarına gelen, önce hocalarıyla balon oynayıp sonra dua ile derse başlayan geleceğimizin Doktorları, Mühendisleri, Öğretmenleri, Anneleri… 



Kıymetli Müftümüz M. B. Bey’in “ Eliniz sirke satsa da yüzünüz bal satsın.” temhibini her daim aklımızda tuttuğumuz dokuz hafta boyunca sınıfımızı rengârenk mis kokulu çiçek bahçesine çeviren talebelerimi kursun kapanış gününde de coşkuyla, sevinçle uğurlamak istedim. Türkiye’de pek çok şubesi bulunan LCW Mağazalarının İnsan Kaynakları Departmanına öğrencilerim adına giysi talebinde bulundum. Bu isteğimi hayata geçiren, olumlu cevapları ve yönlendirmeleri ile bizleri mutlu eden LCW Mağazası yetkililerine teşekkürlerimi sunarım.

Bugün ^^10^^


Ramazanın başıydı. Z. Hanımla konuşurken çalıştığı kuruma LCW dan yardım amaçlı giysi geldiğinden ve ihtiyaç sahiplerine verdiklerinden bahsetmişti. O an neden ilgimi çekmediyse... Konu orada kapanmıştı. Bayrama bir hafta kala  kursumuzdaki öğrenciler için bir şeyler yapabilir miyim sorusu takıldı aklıma.


LCW  halkla ilişkiler departmanına öğrencilerimiz için bayramlık talebinde bulundum. Onlar da olumlu cevap verip beni Kaymakamlığa, oradan Sosyal Hizmetlere yönlendirdiler. Evrak işleriyle, listelerle çok uğraştım. Öyle istedim verdiler yok. Bu konuda işlerimi kolaylaştıran ve komisyondan teklifimi geçiren Sayın Kaymakamımıza teşekkür etmek istiyorum. Hasılı dün üç koli giysi geldi. Yarın çok güzel olacak.


Sağ elin verdiğini sol elden gizleme noktasında aklınıza takılan bir şey varsa hemen ekliyorum. Buradan yaptıklarımı paylaşıyorum ki birilerine bir fikir verebileyim, bir yol açabileyim. Yoksa kimsenin beni alkışlamasına, pohpohlamasına ihtiyacım yok.


Yukarıdaki fincanları gören, nerede satıldığını bilen varsa 
bana yerini, adresini bildirsin lütfen.
Zira çok beğendim

21 Ağustos 2013 Çarşamba

Bugün ^^9^^


Sayın seyirciler, bir çarpı işinin daha sonuna geldik. Tekrar görüşünceye kadar esen kalın. Perde iner, etamin baza altına girer :) Tabi birkaç ufak işlemi daha kaldı. Sonrasında kumaş ve kurdele ile kalemlik halini alacak olan bu güzel çalışmayı severek yaptım.


Her ne kadar mangolu buzlu çay favorim olsa da mini boy naneli ayranı da sıcak yaz günlerinde soğuk olarak tüketmeyi seviyorum. Rasim Özdenören'in kitabına başladım. O da ayran gibi çabucak biteceğe benziyor. Sevince başka bir güzel .. :)


Sizler benim balon eteğime gülseniz bile biz kızlarla yarım saat balonlu tülün peşinden koştuk. Oynadık, zıpladık. Siz çocukluğun ne demek olduğunu unutmuşsunuz :)


Mola... O kadar zıpladıktan sonra caminin merdivenlerinde soluklandık. Sıcak mı...? Evet, üstelik gölge değildi oturduğumuz yer. Ne gam. Biz böyle iyiyiz :)

Siz neler yaptınız?

18 Ağustos 2013 Pazar

Bugün ^^8^^



Dün gece bir radyonun canlı yayınına katıldım. Öyle sınıfta ders anlatmaya benzemiyormuş. Şarkının bitmesini beklediğim 20-30 saniyelik zamandaki heyecanımı stresimi anlatamam :) Birkaç dakika konuştum. Dinleyenlerimize mesajınız nedir diye sorulunca ömrümde ilk defa " gönül dostları" hitabını kullandım. İlahi ben. Ne heyecanlı  geceydi :)


Millet pike işlesin ben avuç içi kadar yer işleyeyim. Kumaş ve çarpı işi kullanılarak yapılmış kalemliklere heves ettim. Minik papatyalı , sevimli uğur böcekli bu çalışmayı bitirince kalemlik yapacağım. Sanırım bizim iplere baza altı gözüküyor :)




Yukarıdaki fotoğrafı başta anlayamamış olabilirsiniz. Hemen söyleyeyim. Efendim kendileri  balon etek olur. Nee? Balon etek öyle olmaz mı? Ben onu bunu bilmem. Çocukluğumdan beri balon etek denilince üzerinde balonlar olan etek gelirdi aklıma. Aklımda kalacağına yapayım, yarın da öğrencilerime göstereyim dedim. Siz beğenmeyin. Bunu beğenecek 25 kız tanıyorum ben :)

Siz neler yaptınız?

17 Ağustos 2013 Cumartesi

Bugün ^^7^^


Bana ara ara olur. Örgüye, ipe , şişe, tığa merak salar sonra da çabucak sıkılırım. Geçen sene yine bu zamanlarda kuzenim çarpı işinin nasıl yapılacağını göstermişti. Peş peşe üç tane ayraç işleyince hevesim geçmiş malzemeleri de baza altına kaldırmıştım. Öyle durduk yere, nereden estiyse artık sabahın beşinde elimde etamin iğnesi bu sevimli cupcakeyi işliyordum :)



Geçen sene Kurban Bayramında kart etkinliği düzenlediğimde Sevgili A. Hanım bana yukarıda çerçevede olan çarpı işi çiçeği karta yapıştırıp göndermişti. Cupcakeli modeli işlerken aklıma geldi. Hiç üşenmeyip kutuların içinden kartı buldum, etamini söktüm. Yapışkanını temizledim. Çerçevenin boyutlarında kesip yapıştırdım. Derdim neyse artık :)


Sürekli şablona bakıp dakikalarca el işi yaptğımı gören canım kardeşim az şekerli bol köpüklü mis gibi türk kahvesiyle gelmez mi..! Nasıl mutlu oldum nasıl sevindim anlatamam. İşte o sevincin etkisiyle kendi kahvemi alıp kız kardeşimin kahvesine elimin tersiyle yapıştırıverdim. Bakınız yukarıda sol üst köşede :) Hani derler ya kısmeti taştı diye. Ben böyle bol kısmet görmedim :) İyi vurmuşum hani :)



Ablasının güzeli bugün pek sevindirdi beni. Elinde tatlı ... Tabi bu sefer kimseyi  itip kakıp ortalığı dağıtmadım. 



Supangleyi bir de mavi haşhaşla deneyin derim. 
Aktarlarda bulabilirsiniz.
Siz neler yaptınız bugün?

16 Ağustos 2013 Cuma

Bugün ^^6^^


Sabahın sekizi. Kahvaltının başlamasına bir buçuk saat var. Kızların neredeyse tamamı kursun kapısında. Erkenden gelmişler :) Kalabalığız bugün. Birkaç anne ile birlikte 35 kişi




Tabağında kaşar peyniri olduğu için ağlayan ile fazladan bir tane zeytini olduğu için herkesten daha mutlu olan kız çocukları ile bekliyoruz. Eylül dönemi öğrencilerimden olan bir hanım çocukların kulağına bir şey fısıldamış.
Hocam! Sakine Nene dedi ki "ben gelmeden kahvaltıya başlamayın"
İyi, başlamayız biz de
Arka sıradakiler gülüşüyor, soruyorum:
Çatallarında birer zeytin, akşam ezanını bekliyoruz diyorlar
Hep birlikte gülüyoruz
Önce miss gibi koku duyuluyor sonra Sakine Nenenin telaşlı ayak sesleri
Ev yapımı hem de peynirli poğaça
Yupppi  :)



Böyle güzel kahvaltının keyfine okuduğum  kitabın güzel cümleleri ekleniyor. Sona yaklaşıyorum :(


Erik sevenler el kaldırsın, çayı sevenler de... Çayla birlikte erik yiyenler el kaldırsın. Yok mu? Neden? Meyve ile çayı yan yana tüketmeyi ben çok severim. Ya siz?


Sizler neler yaptınız?
Anlatsanıza
Paylaşsanıza bizimle
:)

15 Ağustos 2013 Perşembe

Bugün ^^5^^



Dersten sonra kız kardeşimle Kadıköy'e gittik. İşlerimizi halledince meşhur makarnacıya uğrayıp kocaman porsiyon makarnalarımızı yedik.Epeydir sinemaya gitmiyorduk. Hadi dedik bir değişiklik olsun.



Allahım bu nasıl bir  eziyet. Onlarca kere sinemaya gitmişliğim var ama böylesine hiç denk gelmedim. Arkamızda oturan çift film izlemeye değil yemek yemeye gelmişler sanki. Yemedikleri kokulu gıda kalmadı. Haşır huşur, katır kutur. Üç sıra öne kaydık da azıcık rahat ettik. 


Filmi soranlara beğenmediğimi rahatlıkla söyleyebilirim. Filmi beğenmedim bari beğendiğim bu tuzluklarla beraber birkaç cam ürününü  alıp öyle gidelim dedim eve.

14 Ağustos 2013 Çarşamba

Bugün ^^4^^


Bir yumurta ve üç zeytinle yapılan kahvaltıdan sonra hazırlanmak için odamdaydım. Dersin başlamasına 45 dakika varken koşarak gelen, gülüşen kuzularımın seslerini duydum. Oysa kaç kere söyledim onlara erken gelmeyin diye ama... Aması böyle kocaman bi tebessüm :)


Kuş lokumlarını yemeden önce kuzularımı görün istedim. Cuma günü sınıfta hoca ablaları kahvaltı hazırlayacak onlara. Sonrasında "Totoro" çizgi filmini izletecek.  Bir heyecan bir heyecan... Aman sormayın.


Hocam kahvaltıda zeytin de yiyecek miyiz?
Tabi yiyeceğiz. Başka ne yemek istersin?
Peynir. 
Tamam, peynir de yiyelim. Başka?
Ekmek de olsun yeter :)
Gel de bunu söyleyen dilleri yeme
Cuma günü siz de tutun çocuğunuzun elinden, gelin 
Zeytin, peynir ve ekmeğe sevinen 22 kızın olduğu sofrada bulunmak istemez misiniz?


Biz her sene mutlaka birkaç kere "yağ satarım bal satarım" oynarız. Bizim böyle oynadığımızı gören bi hacı amca tutuşturuverir dondurma parasını elimize.


Sırf dondurmalar erimesin diye ders erken bitirilir ve hep birlikte dondurmalar yenir. Bedava çıkınca sevinilir, çıkmayınca arkadaşımızın dondurmasında ne çıkacağı merak edilir. Ama hep gülünür.



Gelelim içindekiler kısmına :) Dünkü paketten çıkan cupcakeli magnetlerin beğeni listesinde bir numara olduğu sevimli hediyelerim


Bu güzellikleri gönderen kardeşime çok teşekkür ederim.
benzer
benzer